Новини

„Живей зелено!“

По случай 15-та годишнина на ЗЕАД „ЦКБ Живот“ през 2022 г. съвместно с  ЕКОБУЛПАК бе организирана екологично-творческа инициатива за деца, която се проведе като забавен онлайн workshop „Живей зелено!“.

Идеята на мероприятието бе да насърчим децата на служителите на компанията  да създадат своя оригинална творба от рециклируеми материали и отпадъци, превръщайки ги в безценен подарък, артистичен сувенир за дома или нестандартна еко играчка.

Нашата основна цел и стремеж бе чрез тази инициатива да дадем добър пример на децата и да допринесем за изграждане на култура за опазване на природата и средата в която живеем.

Предизвикателството към малчуганите пред екраните вкъщи бе да създадат красива къщичка за птици само от картонена кутия за мляко, да превърнат ненужна пластмасова бутилка в интересна саксия за цветя или да си направят сами цветен домашен любимец.

 Организираните онлайн презентации от екипите на ЗЕАД „ЦКБ Живот“ и ЕКОБУЛПАК запознаха  децата с темите относно важността на разделното събиране и изхвърляне на отпадъци, както и за значението на рециклирането за опазване на околната среда. Малките артисти получиха ценна информация и  напътствия за това как можем повторно да използваме тези отпадъци.

След края на workshop-a участниците изпратиха снимки на творбата си с кратко описание на идеята и използваните материали, а най-оригиналните се сдобиха със  специално признание да бъдат заснети и използвани в годишните рекламни материали на ЗЕАД „ЦКБ Живот“ за 2022 година.